لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 35 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
دین و علم
علم به معناى دانستن است و یکى از مراتب آن عبارت است از : درک واقعیات و حقایق .
آن کسى که از معلومات و حقایق استفاده کند ، و آن را در راه به ثمر رساندن انسانیت به کار اندازد ، هم خود به سعادت نزدیک شده و هم دیگران را به خوشبختى سوق داده است .
انسان از ابتدا دانشى ندارد ; ولى چون قوه درک علم و دانش در او هست در جستجوى حقایق و کسب معلومات مى کوشد .
انسان براى به دست آوردن و هماهنگ شدن با محیط ، محتاج به علم و دانش است ، علمى که با استمداد آن ، انسان را به مسائل خلقت و نوع زندگى با برکت آشنا کند ، علمى که ضامن سلامت جسم و روح او گردد ، و وى را بسوى هدف عالى خلقت رهنمون شود ، دانشى که بر محور فضایل اخلاقى استوار باشد و در تمام برترى ها مانند نوع دوستى یارى نماید ; نه دانشى که راه بهتر کوبیدن و غارت کردن را به او بیاموزد !
شما نیز قبول دارید که تعلیم یافتگان فرهنگ امروز و مهدهاى علمى ، دچار بلاها و خطاهاى خانمان سوزى هستند ; زیرا علم در جهان امروز ، از مهمترین عامل بهتر زیستن غافل است و در صورت توجه ، راه درستى را نمى تواند پیشنهاد کند تا در پرتو آن به گوهر ارزشمند حیات حقیقى دست یابد .
بنابراین در میان تمام مکتب هاى عالم ، تنها مکتبى که بشر را به وسیله دانش در راه بهتر زیستن تربیت مى کند اسلام است .
2
در قرآن مجید کتاب آسمانى اسلام و اخبار و روایات رسیده از رهبران عالى مقام اسلام ، تأکید فراوانى بر فراگیرى و کسب علم و دانش شده است ، آن هم نه دانش محدود و محصور ; بلکه مطلق علمى که خدمتگذار راه انسانیت است .
اسلام آیین دانش ، عقل ، فطرت ، وجدان و فضیلت است . قرآن براى علم و عالم مقامى بس ارجمند قائل است ، تا جایى که « دین » در کتاب آسمانى اسلام به محور عقل و دانش استوار است .
قرآن مجید و روایات ، جمود بر عقاید و اندیشه هاى غلط گذشتگان را ، جنایت بر فطرت بشر و سلب مزیت عقلانى از انسان دانسته و مى گوید :
« متابعت از گمان و آراء و افکار و معلومات بسیارى از گذشتگان منحرف ، تمسک به چیزى است که نزد خدا ارزش ندارد »(1) .
هماهنگى دین و علم
کسانى که میان دین و دانش جدایى فرض مى کنند ، از نوع استدلالاتشان پیداست که ، دین را درک نکرده و از مفهوم عالى آن بى خبرند .
مراجعه به آثار مهم اسلامى ، یعنى قرآن و کتب معتبر روایى از قبیل اصول کافى ، من لایحضره الفقیه ، الشافى ، الوافى ، محجة البیضاء ،بحارالانوار و . . . که هر کدام ابواب مفصلى درباره علم و دانش ، از دیدگاه آیات و روایات دارند و همچنین مراجعه به تألیفات گرانبهاى دانشمندان اسلامى در طول 14 قرن گذشته ، اجازه چنین قضاوت غیر منصفانه اى را به انسان نمى دهد .
1 ـ ( وَإِن تُطِعْ أَکْثَرَ مَن فِى الاَْرْضِ یُضِلُّوکَ عَن سَبِیلِ اللهِ إِن یَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلاَّ یَخْرُصُونَ )] انعام (6) : 116 [ .